torsdag den 7. november 2013

Dag 7 og 8 - Man vænner sig til natteroderi

Tja som de opmærksomme læsere garanteret har opdaget, mangler der lige en opdatering fra i går... Men mor her fik ca 3 timers søvn sammenlagt i går nat, så blog forblev lukket, så jeg kunne koncentrerer mig om at hænge sammen i dagtimerne og var i seng næsten samtidig med Sophia  :)

Men jeg var klar allerede i morges igen med fuldt gåpåmod og endnu mere kærlighed til vores datter, da hun virkelig arbejder nu med at knytte sig til os.

Vi har nok opdaget at vi ikke bare lige kan lave hendes rytmer om, uden at vi mærker det. Enten om natten eller ved spise/putte tiderne i dagstimerne, hvor hun så reagerer kraftigt !!! Hold da op vi bliver kloge!! Til tider er det bare svært, da det er total African time hernede, og aftaler og møder skal overholdes. I hvert fald fra vores side !! Tid er lidt svævende og det er altså svært med en lille hårdtarbejdende pige i familien

Vi gik dog en lille tur i går for at købe lidt ind til at pleje hendes kraftige lækre hår der dog er blevet lidt tørt på det sidste og mest af alt lignede en hjelm :) Sølle tøs

Nu øver vi på "dutter" og totter herhjemme - Og en eller anden dag virker de vel :)

Torben og Sophia tog en lille trilletur til stranden, så jeg kunne komme i bad og få sovet lidt uden hun kravlede over mig - De hyggede rigtig indtil hun faldt i søvn i vognen og var dejlig frisk da de var hjemme igen.

Som sagt så blev det en tidlig nat til mig og heldigvis. Sophia var nemlig vågen igen i morges ved 04.30 tiden og klar til hygge og snak !!Ikke alle var lige tilfredse med den start ;)

I dag skulle vi på en rundtur med vores socialrådgiver for at se hvor Sophia er vokset op og hvor hendes forældre kommer fra. Vi ved fra tidligere adoptanter, at turen kan blive følelsesmæssig hård - Og vores tur var ingen undtagelse :(

Vi mødte nogle tidligere plejere fra da Sophia var helt helt lille. Det var en meget speciel oplevelse som fylder meget, da de kunne fortælle en del mere end vi vidste. Dog skulle vi lige op og markere, da en' af plejerne nærmest ville hive Sophia ud af mine arme for at kysse og kramme hende. Hun kravlede nærmest ind i mig og ville ikke give slip. Det er selvfølgelig skønt alle andre også synes vores datter er super dejlig  - Men ufattelig hårdt når vi er ved at danne et trygt rum for hende, og hun så skal opleve utryghed og føle hun bliver hevet væk fra os. Vi er dog glade for at Sophia viste dem og os hvor hun hørte til !!

Vi kørte forbi  hospitalet hvor hun blev født. Sikke et hospital!! 5000 mennesker går igennem disse døre hver dag og mange må vente fra 5 morgen til 16 eftermiddag uden mad og drikke. For måske at få medicin, behandling eller anden form for hjælp. Vi kørte hurtigt forbi, men nåede at se mange mennesker der ventede udenfor.
Vi kørte til et township. Et område hvor man under Apartheid, flyttede alle "ikke- hvide" hen. og husede den for at opdele racemæssigt. Det er en hård tur at køre igennem disse områder, da de minder os om at det endnu ikke er ovre med racisme og fattigdom i et land hvor demokrati skulle skabe en ny fremtid!!
Små faldefærdige blik eller træ skure hvor vand og hygiejne er ikke eksisterende og hvor vores socialrådgiver har oplevet op til 10-15 mennesker i samme lille hus. Hvor sørgeligt at tænke at Sophia skulle ha vokset op her i så voldsom fattigdom og hvor mange har mistet modet allerede før de er teenagere. Hvor stoffer og voldtægt  - Kidnapning og røverier - Dødsfald og vold er en stor del af disse menneskers liv. Hvor mismod og mistrivsel desværre lyser ud af mange af disse menneskers øjne!! Sørgeligt men sandt. Og hvor er jeg glad for at ha set denne del af Sydafrika selv om det var hårdt. Det minder os om virkeligheden!!

Sophia, mor og far trænger vist bare til en eftermiddag og aften hjemme inden sengetid i dag. Under et lille Skype opkald til oldemor og bedsteforældrene i Løgstør viser Sophia dog lige hendes gå og kravle egenskaber samt underholder med sang og vink !! Hun ved hvem hun skal charmere ;)

Nu er det vist sengetid igen.. Tænk sig at man kan glæde mig så meget til at skulle op igen - Selv kl. 04.30!!

Ser om jeg kan finde et par billeder fra i går og i morgen. Uhhh vi glæder os så meget til at vise Sophia til jer alle - 1 uge mere, så har vi været i retten .. Champagnen ligger klar i køler.

Jeg lover der kommer billedstorm på bloggen når hun officielt er vores  :)

Sov godt !

Her er et par billeder fra vores tur med vores socialrådgiver - En følelsesmæssig tur der viste de værste og bedste sider af Durban.


1 kommentar:

  1. kære alle tre
    Det var godt at se og snakke med jer i går.fik rigtig set hvor godt Sofia går og hun er rigtig god til at synge.
    hyg jer
    mange hilsner Bedsteforældre

    SvarSlet