torsdag den 30. juni 2011

Så er der mindre end en' uge til Samråd

Og sommerfuglene basker rundt i maven ... Synes pludselig vi er SÅ tæt på - og alligevel så langt fra idet vi ved ventetiden nok nærmer sig de 3 - 4 år på begge lande.. Men VI er snart "administrative gravide" - Og i denne situation må jeg gerne sige VI - For vi er i samme båd i denne proces..

Vi er stadig meget hooked på "Børn søger forældre" liste. Har lige læst om en lille dreng der er pt bliver formidlet herigennem.. Kender ikke historien - men bare snakken om ham gjorde mit moderhjerte stort og blødende..

Var med mor og svigermor på shoppe tur i tirsdags - Og hold da op hvor jeg glæder mig til at tage dem i hænderne og sige 1-2-3- ... KØB... - De to i en børneafdeling - Det bliver FOR VILDT.. Kan se de glæder sig lige så meget som vi gør.. :O)

Men vi venter altså med indkøb til vi har noget at forholde os til.. Kender til flere der allerede har børneværelset klar når de kommer på listen, men i vores situation så ved jeg at det vil blive for hårdt at se på hver dag uden at have noget at forholde sig til..

Vi er ikke pessimistiske, men realistiske - Vi passer på os selv og selv om vi begynder at mærke en lille flig af glæde i maven, så kender vi personer bag historier hvor de har ventet i mere end 6 år på ønskebarnet..  Så bær over med os 

Om 1 uge har vi ferie så  håber vi at kunne opdatere jer over en kop kaffe eller et glas vin..

God dag derude

tirsdag den 21. juni 2011

Og så til glæden

Vi har fået social rapporten til gennemlæsning - Og samråds mødedato - Den 6 juli....Jubiiii
Ender med at jeg får den bedste fødselsdags gave .. ever...
Så skal det da fejres med champagne...  - Men altså først når brevet er i vores hænder...


- uddrag af socialrapport -  "Ansøgerne har deltaget i det adoptionsforberedende kursus og skønnes via dette, samt deres evne generelt, at være i stand til at varetage adopterede børns særlige behov. Da de fremtræder som meget rummelige og ressourcerige personer skønne de at have de nødvendige ressourcer til at adoptere to børn på en' gang..

Jeg vil således indstille at ansøgerne bliver godkendt til at adoptere et barn eller tvillinger i alderen 0 - 3 år. "


Og så ca 15 sider om os, om vores liv og om vores kompetancer og ressourcer i forhold til livet og som forældre..


Lidt specielt at læse om sig selv på denne måde..


En sød og sjov detalje om husstanden...

"Hustanden omfatter en en flink ældre hund - En stor Papillon. Den blev købt efter en abort og var Dorthes lille dreng men Torben har efterhånden fået lært den at blive hund"


Nu vil vi i seng og drømme om vores kommende barn - Der er stadig tid og frustrationer i vente - Men lige nu er der også glæde... Og det er de små sejre der gælder for tiden..

Sov godt.   

Frustrationer og glæde - Samme dag

Netop hjemkommet fra en følelsesladet tur til Aarhus. - Vi skulle til landevalgssamtale hos AC Børnehjælp for at "mærke efter" om vores valg var det helt rigtige.

Vi har stadig to lande i mave og hjerte. - Og ventetiderne bare stiger og stiger. Siden i går aftes er der kommet 3 mere på "vores" venteliste. Og først om 14 dage er vores sag på samråd, hvilket betyder der kan komme flere foran os inden vi kommer i spil.
Det føles som spil i lotteriet i forhold til hvilken venteliste vi sætter os på. Politiske uroligheder, færre børn, nye regler, lukkede lister - You name it - Alt kommer i spil den dag vi sætter os fast på et land.

Vi får dog lidt chancer, og netop disse chancer er det der kan gå hen og redde os.

En' af "chancerne" er pt  at listerne er så lange at vi ikke bliver sendt ud til landene med det samme. Vi kommer til at stå på "en venteliste til ventelisten" og herfra kan vi faktisk hoppe på anden liste hvis der kommer en åbning til flere børn fra andet land.
I praksis betyder dette, at hvis vi står på venteliste til Sydafrika der kun sender de første 20 ud til landet, så har vi mulighed for at springe på anden liste inden vi står som  nr 20. (Pt har de kun formidlet 16 børn i år og der står 75 på listen:-(  ) Det samme gælder Columbia hvor vi skal på puljeventeliste før vi sendes ud til regionerne. Også her er der lang ventetid. (min. 3 år )

Vi har, som I kan læse, Columbia og Sydafrika i tankerne, men ventetiderne stiger hos begge, så er meget i tvivl.

En anden af "chancerne" er "Børn søger Forældre listen"  - Det er listen med Special needs børn. Børn som af en eller anden grund ikke kan blive placeret til almen godkendelse. Vi får listen tilsendt når der er børn der mangler forældre.
Det kan være mindre fysiske handicaps, så som klumpfod, manglende lemmer, læbe - gumme - ganespalte eller små hjertefejl. Det kan være for tidlig fødte børn der kræver ressourcestærke forældre, samt mange flere problematikker.

For lige at slå en' ting fast: Det er ikke multihandicappede børn der kommer på listen. Det er børn der med ingen, eller lidt hjælp i hverdagen kan klare sig selv.

Som adoptant, men ligeså meget som ufrivillig barnløs, åbner der sig en verden man ikke tror mulig hvis man ikke selv har prøvet at stå her. Vi er helt sikkert i dette forløb blevet mere åbne for andre muligheder, hvis dette kan gøre os til forældre. 
Dette er vores - og kun vores valg alene. Det er vores mavefornemmelse og vores hjerter der skal røres. Men lige vigtigt er det at I som netværk - Venner og familie - støtter op om vores valg og giver plads til tankerne.

mandag den 20. juni 2011

Hvis tingene flasker sig såååååå

Så er der håb forude - Det offentlige har overrasket og er forud for tid (undskyld til offentlig ansatte :O) )

Vores sagsbehandler vil sende rapport til gennemlæsning i dag og hvis tingene går som hun gerne vil !!!! Så er vi på Samråd den 6 juli - Og INDEN ferien....

Kryds fingre sammen med os

onsdag den 15. juni 2011

Øv altså øv

Hvad er tålmodighed lige i disse tider???

Skrev en mail til vores sagbehandler  i går aftes, da vi begyndte at blive lidt nervøse over ikke at ha hørt mere omkring vores socialrapport som vi skulle have til gennemlæsning inden den kom på Samråd.
I morges får vi så den besked, at pga nyt edb(aarrgghhhh!!!!!!) kommer der nok ikke en social rapport før sidst på måneden... Og så kommer vi jo ikke på samråd før efter sommerferien!!!

Vi er SÅ dårlige til at vente - og så lige her på målstregen inden udsigt til venteliste... ØV altså øv

tirsdag den 14. juni 2011

Bryllups billeder

Der er lagt lidt nye billeder ind på Lindebryllup..  Tjek linket her på siden..

mandag den 13. juni 2011

Om at blive forældre


At være adoptivforældre er ikke for hvem som helst. 


De skal ikke blot have de naturlige forældreinstinkter forståelsen og påskønnelsen af den situation, der bragte et barn til deres arme og gjorde dem til forældre. Adoptivfamilien kom til veje ved valg, der blev taget, valg, taget af de biologiske forældre og valg, taget af adoptivforældrene. Det bånd, adoptivforældre har til deres barn styrkes over tid, ligesom barnet inde i dets første mors mave. Dag for dag, berøring for berøring, ved hjælp af hver tåre, hvert kys og hver erindring de deler, bliver de til en familie. Adoptivforældre har en særlig evne til at få kærlighed til at vokse.


Adoptivforældre ved at de er healere, ikke bare af de skrabede knæ med et plaster og et kys men af hjertet. De giver kærlighed, accept og tilladelse til at spørge og tale om den dag barnet blev født af dets biologiske forældre.
   

Adoptivforældre er omfavnere, ikke bare af barnet med masser af knus og kys men også af barnets oprindelse og historie. De omfavner virkeligheden omkring barnets fortid med styrke for både barnet og dem selv.


De er ikke bare hukommelsen der planlægger famileferien, aktiviteterne og fødselsdagsfesterne, men også hukommelsen, der lagrer minderne. Fødselsdata, fotos af hospitalet eller børnehjemmet og af dem, der tog sig af barnet lagres sammen med kortene og brevene, der annoncerede det hele. Alle disse ting lagres i en særlig mappe, som fortæller hele historien.


De er dem, der binder snørebånd og hjerter. De binder liv sammen til et vægtæppe af nye familier med mange forskellige lysende tråde, der viser deres individualitet og deres familieoprindelse. Sammen danner de en enhed, bundet til hinanden.
   

Adoptivforældre er eksperter i at finde tabte ting, men forstår og validerer det grundlæggende og dybe tab, som adoptionen skaber. De tillader tårer at falde og sorgen at føles, tillader barnet at sørge over den mor, som ikke er der. De hviler i sikker forvisning om at de ikke er en erstatning men dem, der afslutter løb for én, som, af den ene eller den anden grund ikke kunne løbe længere.


Den rolle er ikke for de svage i sjælen eller dem, der let bliver såret. At elske et barn, der ikke blev født af dem selv og kalde det sit eget, men det er hvad de gør, det er deres skæbne.
   
De er forældre."

Kommer børn med Storken???



”Det er en selvhenter”

Om at få barn med hjertet.

Om at få barn med hjertet...


The adoptive mothers answer

Not flesh of my flesh
Not bone of my bone
But still Miraculously my own

Never forget for a single minute
You didn’t grow under my heart
But in it !!!